Wczytuję dane...
Informacje o produkcie
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 7 dni
Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Personalizacja produktu

FUENTE I

Zastanawiasz się jak w wiosenny lub jesienny wieczór przyciągnąć do ogrodu lub na taras Twojej restauracji gości? Nic prostszego! Podkręć atmosferę i stwórz atrakcyjną przestrzeń do rozmowy kupując gazowy ogrzewacz ogrodowy dla restauracji, który jednocześnie pełni funkcję stolika – FUENTE I. Jest to model, który stworzyliśmy z myślą o wszystkich hotelarzach i restauratorach, aby mogli uprzyjemnić swoim gościom pobyt w ich lokalach. Co więcej jest to rozwiązanie, które z powodzeniem możesz zasilić zarówno butlą z gazem lub domową instalacją gazową zasilaną gazem propan.

 

Dane techniczne:

Moc nominalna [kW] 4,3
Moc minimalna [kW] 0,9
Maksymalne zużycie gazu [kg/h] 0,28
Materiał wykonania Stal kotłowa P265GH
według EN 10028-2
Zawór sterujący Anstoss TESC01
Waga [kg] 19



Ogrzewanie i oświetlenie w jednym, czyli gazowy ogrzewacz FUENTE
Gazowy ogrzewacz tarasowy i ogrodowy FUENTE I to najprościej ujmując elegancki, wysoki stół barowy z okrągłym, drewnianym blatem, po środku którego umieszczone jest palenisko. Dla bezpieczeństwa jest ono osłonięte ażurowym wzorem. 

Przyjemne ciepło, które tworzy się wokół ogrzewacza odczuwalne jest bezpośrednio w jego otoczeniu, dzięki czemu spokojnie może się przy nim ogrzać nawet kilka osób. Ułatwia to także forma smukłego stolika konferencyjnego z przestronnym blatem, na którym z łatwością umieścimy przekąski, napoje, czy snacki. 

W przypadku podłączenia go do butli 11 kg, może on pracować nieustannie nawet przez 196 godzin, czyli ponad 8 dni. W każdym przypadku mamy możliwość ustawienia mocy jego pracy oraz wysokości płomienia, który możemy regulować do 7 stopni wysokości. 

 

Oryginalne rozwiązanie dla nietuzinkowych przestrzeni – FUENTE I
Gazowy ogrzewacz ogrodowy to idealne rozwiązanie dla restauracji i hoteli, które dbają o styl, wygląd, ale przede wszystkim wygodę swoich gości. FUENTE I łączy w sobie właściwości ozdobne, grzewcze i użytkowe to przede wszystkim elegancki mebel, który daje ciepło. Projektując go skupiliśmy się nie tylko na funkcji grzewczej, ale także na praktycznym rozwiązaniu – stolika, które w przypadku wszelkich lokali gastronomicznych świetnie się sprawdza. 

Z powodu ciągłej ekspozycji urządzenia na zewnątrz oraz częstego eksploatowania FUENTE I, możliwego każdego wieczora nawet przez cały rok, wyposażyliśmy go w  niezawodną renomowaną automatykę jednego z czołowych europejskich producentów, łącząc ją z naszą autorską konstrukcją palnika. Powiązanie to dało naturalną wizję ognia, która ożywia i urozmaica każdą przestrzeń. 

 

Jak obsługiwać gazowy ogrzewacz dla restauracji FUENTE I?
Ogrzewacz gazowy możesz obsługiwać na dwa sposoby ręcznie, przy użyciu wbudowanego panelu sterującego lub zdalnie z pilota. Niezależnie, na którą z opcji się zdecydujesz ogrzewacz załączy się do pracy w ciągu 5 sekund.  Każdy ze sposobów obsługi jest intuicyjny i szybki do nauczenia. Niezależenie, czy będzie go obsługiwała jedna osoba, czy kilka, nikt nie powinien mieć problemu z jego włączeniem, wyłączeniem, czy regulacją mocy i wysokości promienia. Podobnie jak w innych urządzeniach tego typu, masz możliwość ustawienia 7 różnych opcji intensywności płomienia.  

 

Jakość wykonania i bezpieczeństwo 
Stalowe części ogrzewacza gazowego pokryte są specjalną powłoką lakierniczą, która zabezpiecza je przed korozją. Blat stołu wykonany jest z sezonowanego i impregnowanego drewna, które pokryte jest wysokiej jakości lakierem przeznaczonym do zabezpieczenia drewnianych mebli ogrodowych. Wszelkie elementy łączne ukryte są wewnątrz ogrzewacza, co ogranicza ich bezpośredni kontakt z wilgocią. Palnik oraz wszystkie części mające bezpośredni kontakt z ogniem zostały wykonane z blachy kotłowej. Ma ona bardziej wytrzymałą strukturę w porównaniu do zwykłej stali i jest odporniejsza na wahania temperatury. Oprócz tego zastosowaliśmy jeszcze dwa dodatkowe zabezpieczenia przed rdzą, pokrywając palnik warstwą ocynku, która została dodatkowo pomalowana wysokotemperaturową farną kominkową. 

W przypadku ogrzewaczy gazowych używanych w restauracji, najlepszym rozwiązaniem jest przymocowanie ich do podłoża. Zagwarantuje to bezpieczne użytkowanie urządzenia wśród gości, którzy mogą się o nie opierać lub w przypływie niepohamowanego entuzjazmu mocniej potrącić bądź przewrócić. Jeżeli w wyniku różnych nieodpowiednich działań, np. przewrócenia, zamoknięcia lub celowego zdmuchnięcia zgaśnie płomień, zamontowany w ogrzewaczu gazowym czujnik termopary całkowicie odetnie gaz od palnika. Tym samym masz gwarancję bezpieczeństwa Twojego i Twoich gości.